Mind Work Broadcasting brengt ervaring in mediaproducties samen met expertises in de psychologie. Wij geloven in het leveren van impact, op alle mogelijke manieren.

Wij zien dat verandering en ontwikkeling altijd begint bij het individu. Mensen met een basisbehoefte aan psychologisch welzijn. Mind Work Broadcasting zorgt voor je mensen: cast, crew of individu.

Wij weten hoe de industrie werkt, wij weten hoe de geest werkt.
Wij zijn Mind Work Broadcasting, part of the Change Agency

Selectie kandidaten

Mind Work Broadcasting heeft meer dan 10 jaar ervaring met psychologische selectie van kandidaten voor televisie- en online programma’s. Met de juiste kennis en ervaring in huis kunnen wij uitstekend adviseren bij het selecteren van programmakandidaten.

Psychologische selectiegesprekken en persoonlijkheidstesten wisselen elkaar in onze procedure af. Aan de hand daarvan brengen wij de risicofactoren bij deelname voor zowel de kandidaat als de productie in kaart. Zo kunnen klanten vooraf al heel goed bepalen wat voor invloed een kandidaat op hun programma zal hebben.

Begeleiding crew

Als de productie van een programma begint, dan breekt een spannende tijd aan… Er moet worden samengewerkt én gepresteerd om te komen tot een fantastisch eindresultaat. Wij begeleiden crews al meer dan 10 jaar bij hun productie.

Vanuit onze ruime ervaring en dankzij ons uitgebreide netwerk kan Mind Work Broadcasting de crew van een programma uitstekend begeleiden. Zo brengen we problemen vroegtijdig in kaart en begeleiden we de crewmedewerkers bij de moeilijkheden die ze hierbij tegen kunnen komen. Dit creëert een sterker team voor een productief eindresultaat.

Begeleiding cast

Een professionele begeleiding van de cast kan een heleboel werk én zorgen uit handen nemen. Met onze gepassioneerde en betrokken aanpak ondersteunen wij de cast van televisieprogramma’s (van reality tot drama) bij diverse problemen die zij gedurende de opnames ervaren.

Samen met onze klanten en afhankelijk van het programma bekijken we of een standaard of op maat gemaakte aanpak het meest efficiënt is. Zo is de cast optimaal bewapend tegen persoonlijke uitdagingen en die van het programma.

Coaching the stars

Artiesten zijn er in alle vormen en maten. Van presentator en zanger tot acteur, journalist of sporter. Hoewel ze dus verschillen, hebben ze wel iets gemeen: de eigen kunsten en krachten tot uiting kunnen brengen. Mind Work Broadcasting begeleidt artiesten bij deze weg.

Inmiddels hebben wij meer dan 10 jaar specialisatie opgebouwd als het gaat om het professioneel en psychologisch coachen van sterren. Afhankelijk van de artiest en diens kwaliteiten vraagt iedere coaching om een andere aanpak en begeleiding. Zodat ze ieder afzonderlijk van elkaar ook beter presteren.

Format ontwikkeling

Een format voor een programma ontwikkelen, kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Al meer dan 10 jaar ondersteunen wij bij het maken van succesvolle formats. Eerlijk en oprecht zonder het nodeloos ingewikkeld te maken. Doelgericht zodat het format slaagt.

Zo adviseren we een brede kring aan kleine én grote productiehuizen bij het opstellen van een format voor hun programma. We bekijken bijvoorbeeld waar rekening mee gehouden moet worden bij welke doelgroep kandidaten of welke oefeningen verwerkt kunnen worden in het programma.

Creatie Online Video Content

Alles gebeurt tegenwoordig op internet en Online Video Content is niet meer weg te denken. Sterker nog, het wordt in de toekomst alleen nog maar belangrijker. Mind Work Broadcasting heeft de juiste ervaring en deskundige mensen in huis om hierbij te ondersteunen.

Een bedrijfsfilm, een instructievideo of evenementimpressie? Zomaar wat voorbeelden van online video content die wij al voor vele verschillende klanten maken. Gezamenlijk bekijken we wat de juiste aanpak en de beste mensen zijn voor het beste en meest succesvolle eindresultaat.

Expert – On Screen

Een deskundige over zijn vakgebied aan het woord laten, verhoogt de autoriteit van een televisie- of online programma en voegt inhoudelijk zeker iets toe. Met onze brede ervaring en grote netwerk aan contacten zijn wij de aangewezen gespecialiseerde partij om de juiste experts te vinden.

Voor diverse grote en kleinere programma’s is Mind Work Broadcasting gevraagd om passende experts te vinden om over een bepaald onderwerp te spreken. Deze deskundigen treden bijvoorbeeld op als psycholoog tijdens de opnames of als expert bij een praatprogramma.

Nazorg

De deelname van kandidaten aan een programma? Het zien van de uitzendingen op televisie? Of het lezen van de reacties van anderen op social media? De impact van deelname aan een programma wordt vaak onderschat. Daarom vinden wij het belangrijk om iedere kandidaat na deelname een nazorggesprek aan te bieden.

Een psycholoog bespreekt hierin met de kandidaat wat de ervaring is geweest, wat de huidige situatie is en welke zorg de kandidaat eventueel verder nog nodig heeft. Is er bijvoorbeeld intensievere klinische zorg nodig? Dan zullen wij de kandidaat doorverwijzen naar een gespecialiseerde instantie.

Balancing Art & Industry

Voor sommige artiesten kan het werken in de hedendaagse entertainmentindustrie een gevoel mee brengen vast te zitten in een doolhof, achtervolgd door eisen en verwachtingen, zonder een route om de kern te vinden.

Mind Work Broadcasting en Maarten Mourik geloven dat professionele artiesten met een beetje hulp kunnen leren om met succes hun vakgebied te doorlopen op hun eigen artistieke voorwaarden. Samen bieden we een diepgaande herevaluatie van het kernvakmanschap en een praktijkgerichte training om gedragsgereedschappen te ontwikkelen en te versterken. Gereedschappen die nodig zijn om de bestaande persoonlijke en professionele uitdagingen met vertrouwen aan te kunnen. Elk traject is afgestemd op de specifieke situatie van de individuele kunstenaar. Gericht op high-end artiesten in alle genres. Een mogelijkheid om opnieuw contact te maken met de eigen artistieke bron, innerlijke conflicten aan te pakken, barrières te slechten en het volledige potentieel terug te winnen.